Indeling agility vanaf 12 januari

Vanaf 12 januarizijn we weer begonnen met de behendigheids/agility trainingen. Ten opzichte van de vorige periode hebben we wat kleine aanpassingen gemaakt in de naamgeving van de verschillende groepen. Dit hebben we gedaan om wat verwarring te voorkomen in de naamgeving. In onderling overleg hebben we besloten de volgende indelingen te maken:

  • Wedstrijdgerichte groep. Deze groep is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op het lopen of gaan lopen van wedstrijden.
  • Basiscursus I. De cursus waarmee iedere combinatie start en gedurende 12 lessen de basisprincipes aanleert. Deze cursus wordt afgesloten met een “examen” waarbij een klein parcours gelopen wordt en de deelnemers een certificaat krijgen. Het is hier van groot belang alle lessen te volgen, omdat er in het aanleren van de toestellen een opbouw zit. Aan deze cursus kan iedereen deelnemen met een boxer van minimaal 15 maanden en EG gehoorzaamheid;
  • Basiscursus II. Dit is het logische vervolg op Basiscursus I en hier worden ook weer in 12 lessen de resterende toestellen aangeleerd en wordt er wat meer aandacht geschonken aan langere parcoursen en het lopen van de begeleider (het handlen). Ook deze cursus wordt afgesloten met een examen en een certificaat. Na deze cursus kan er besloten worden om of naar de wedstrijdgerichte groep of naar de recreanten over te stappen;
  • Recreanten. Hier trainen de combinaties die niet de ambitie hebben om wedstrijden te lopen, maar gewoon lekker met de hond bezig willen zijn.

Voor de komende periode is de volgende indeling gemaakt, let op want de tijden zijn wat gewijzigd ten opzichte van de afgelopen periode:

(sta je niet bij de groepen vermeld, maar wil je wel meelopen, laat dit dan even weten!)

8:45 – 10:25 Wedstrijdgericht
Deze groep verzorgt de opbouw van het parcours en in deze groep zijn de volgende combinaties opgenomen:
Sandro met Sora, Frank met ?, Wilfred met Jänta, Anita met Evi, Priscilla met Noa(?), Dick met Lieve, Dicky met Kyra, Ria met Freek (?)
10:30 – 11:00 Basiscursus I
In deze groep hebben we de volgende combinaties:
Sandra met Falco en Corrie met Diva
11:00 – 12:00 Wedstrijdgericht + Recreanten
Frank met ?, Joop met ?, Priscilla met Zoe (?), André met Cheetah, Frans met Ulay, André met Vito

De combinaties kunnen 10 minuten voor aanvang van de les starten met het warmlopen. Om wachttijden te voorkomen zijn de hier genoemde aanvangs- en eindtijden leidend en dienen aangehouden te worden. Als er te laat gestart wordt, is dat geen reden om langer door te gaan dan de genoemde eindtijd!

Zoals aangegeven wordt er vanaf 12 januari weer gestart met een nieuwe ronde Basiscursus I en II. Indien u geinteresseerd bent om vanaf 12 januari mee te doen, laat dit dan zo snel mogelijk weten, zodat we de indeling nog kunnen aanpassen! De minimale eisen om deel te nemen zijn dat de hond minstens 15 maanden oud is en onder appel staat, bij voorkeur EG diploma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *