Trainingen bij de Kringgroep Dordrecht

Inleiding

Er zijn binnen onze club 2 soorten trainingen, gehoorzaamheid en behendigheid, ook wel agility genoemd.
De gehoorzaamheidstrainingen zijn altijd op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur.
De behendigheid is altijd op zaterdagochtend van 9:30 tot 12:30 uur.

Gehoorzaamheid

Met gehoorzaamheidstraining kan begonnen worden zodra de hond bij u thuis is, u hoeft niet te wachten op de laatste inenting. Er gaat anders een socialisatieperiode verloren die zeer belangrijk is, en alle honden die binnen onze club trainen zijn ingeënt, uw hond kan dus veilig deelnemen aan de trainingen.
Honden vanaf ± 8 weken starten met een puppycursus.
Voor meer informatie over gehoorzaamheid, zie de pagina Gehoorzaamheidstrainingen

Behendigheid

Behendigheid, ook wel “Agility” genoemd, is een hondensport die in Nederland steeds meer enthousiaste beoefenenaars krijgt. De behendigheidsport is geschikt voor bijna alle soorten honden of het nu rashond / rasloos zijn.
Alleen zeer zware honden kunnen deze sport beter mijden. Naast de lichaamsbouw, de kracht en de wendbaarheid van de honden zijn ook andere eigenschappen belangrijk om te bepalen of je hond geschikt is voor behendigheid dus ook belangrijk zijn zoals:
volgzaamheid, dapperheid, een goed evenwichtsgevoel, intelligentie en nauwkeurigheid.
Voor de training van behendigheid moet de hond eerst volledig zijn uitgegroeid. Dat betekent voor kleine honden vanaf minimaal 12 maanden en grotere honden, zoals boxers, toch wel 15 maanden oud moeten zijn.

De sprongen mogen in ieder geval pas op latere leeftijd worden getraind omdat pas dan het skelet en spierweefsel van de hond voldoende is ontwikkeld. De sport biedt de honden een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met hun baas “Handler” actief bezig te zijn.
Ook de baas zal in conditie moeten zijn om met de hond te trainen en eventueel wedstrijden te lopen. De toeschouwer zal met genoegen en bewondering de sprongen en de kunsten bekijken die de hond zonder enige moeite lijkt te beheersen.
Zie de behendigheidpagina voor meer informatie